Cum putem economisi apă la locul de muncă

Stefania economisire apa p2

Munca este probabil locul în care vă petreceți cea mai mare parte a timpului când nu sunteți  acasă, oferindu-vă cea mai mare oportunitate de a reduce. În plus, dacă dețineți afacerea dvs. sau faceți parte din conducerea companiei, vă aflați într-o poziție unică pentru a face schimbări mai mari la locul de muncă, care au un impact tangibil. Indiferent unde lucrați, iată ce puteți face pentru a economisi apă la locul de muncă:

Când vine vorba de economisirea apei, instalația din bucătăria și băile clădirii dvs. sunt un punct de plecare excelent.

Înlocuirea robinetelor tradiționale vechi cu modele cu debit redus poate reduce debitul de apă cu cel puțin 30% și poate economisi sute de litri de apă anual.  Într-o clădire de birouri cu 10 etaje, trecerea la toalete cu debit redus poate economisi milioane de litri de apă în fiecare an .

Pentru a vă face băile mai eficiente , cel mai bine este să înlocuiți robinetele chiuvetei și toaletelor cu alternative cu debit scăzut. Dacă aveți dușuri la fața locului, puteți face același lucru cu robinetele de duș.

Dacă aveți o bucătărie la locul de muncă, puteți face modificări similare instalând și robinete de bucătărie mai eficiente. În plus, luați în considerare instalarea de aeratoare pe toate robinetele dvs. Acestea combină apa de la robinet cu aerul, rezultând o ceață fină care utilizează și mai puțină apă.

Ar trebui sa ne facem timp pentru a educa alte persoane de la locul  de muncă, inclusiv angajații și colegii , despre importanța conservării apei. Acțiunile noastre vor avea un impact mai mare dacă toți cei de la locul tău de muncă fac un efort conștient pentru a economisi apă.

În plus, ca și angajator ,puteți organiza o întâlnire pentru a discuta noile așteptări privind utilizarea apei la locul de muncă. După aceea,puteți trimite un buletin informativ cu aceste informații, astfel încât oamenii să se poată raporta  la el după cum este necesar. Puteți lua  în considerare trimiterea periodică de sfaturi privind conservarea apei pentru a vă asigura că educația este continuă.

Se pot instala semne la locul de muncă care să le reamintească angajaților să economisească apă. Acesta este o modalitate simplă, dar extrem de eficientă de a reaminti angajaților cele mai bune practici de conservare. Pentru un efect maxim, plasați aceste semne în apropierea oricărei zone în care oamenii pot folosi apa, inclusiv în baie și bucătărie.

De asemenea putem contribui prin :

  • A raporta  scurgerile de la robinete, toalete și dușuri către departamentul de întreținere.
  • A nu lasa  niciun echipament care utilizează apă curgând atunci când nu este utilizat.
  • A folosi  apă caldă numai atunci când este necesar pentru a economisi energie.

 

Conservarea apei se extinde cu mult dincolo de pereții locului de muncă; se aplică, de asemenea, amenajării peisagistice și zonei din jurul locului de muncă.

Apa este o resursă valoroasă, dar deseori o luăm de bună. Prin conservarea apei putem proteja această resursă, împreună cu reducerea facturilor la apă și energie

Trecerea la verde este un proces și va dura timp pentru a descoperi ce metode de conservare funcționează cel mai bine pentru noi. Nu ezitați să încercați lucruri noi sau să veniți cu soluții creative unice pentru locul dvs. de muncă. Va dura, de asemenea, timp pentru a vedea efectele eforturilor noastre. Cu toate acestea, merită acest efort dacă are ca rezultat o reducere a consumului de apă.

Proiectul Acces la carieră de succes – Pilonul 2 susține tranziția studenților de la educație la piața muncii, oferindu-le oportunitatea de a urma stagii de practică la firme ce activează în domeniul financiar-contabil. Alte activități prevăzute în proiect includ webinarii și cursuri care susțin angajabilitatea și antreprenoriatul.