Miercuri, 8 februarie, eveniment OCDE: Tranziția de la educație la piața muncii

MicrosoftTeams-image

Tranziția de la educație la piața muncii reprezintă un pas important pentru orice student sau absolvent de studii superioare. În contextul actual, tinerii aflați la început de carieră se confruntă cu multiple provocări în obținerea primului job, începând cu lipsa experienței, cerințe diversificate ale angajatorilor și, nu în ultimul rând, o piață a muncii ce evoluează rapid, cu transformări profunde în ultimii ani, precum digitalizarea accelerată, tranziția ecologică și îmbătrânirea populației.

Piața muncii actuală și modalitățile prin care studenții aflați la început de carieră pot fi sprijiniți în obținerea unui loc de muncă vor fi subiectele dezbătute în cadrul evenimentului virtual Tranziția de la școală la muncă, organizat de Forumul OCDE miercuri, 8 februarie, începând cu ora 15.30 (ora 14.30 CET). Experți OCDE vor analiza rezultatele unui sondaj efectuat în 6 state cu privire la provocările pe care le presupune găsirea unui loc de muncă pentru un student fără experiență, pe fondul numeroaselor transformări survenite pe piața muncii, și precum și datele OCDE cu privire la acest subiect. Vor fi abordate, totodată, măsuri pentru a susține tinerii să-și găsească oportunități profesionale, să-și valorifice competențele și să înțeleagă mai bine așteptările din cadrul unei firme/organizații.

Participarea la eveniment va fi, cu siguranță, o experiență utilă pentru a înțelege mai bine contextul global al pieței muncii, cu implicații asupra celei naționale, precum și modurile prin care putem susține studenții implicați în proiectul Acces la carieră de succes – Pilonul II în tranziția către statutul de angajat. Nu în ultimul rând, evenimentul va reprezenta o oportunitate pentru a afla opiniile unor experți în domeniu cu privire la măsurile ce pot stimula pasul cel mare pentru orice student – obținerea primului job –, precum și modalitățile de perfecționare, de adaptare la cerințele actuale a instrumentelor dezvoltate în cadrul proiectului dedicate special acestui scop – platforma de intermediere a locurilor de muncă Jobiz.ro.

Pentru a participa la eveniment este necesară înregistrarea, pe pagina dedicată acestuia.